Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Elbistan Devlet Hastanesinde sendikal ayrımcılık yapıldığını, söyledi.
Çivi, Haksen’e bağlı Sağlık Hak-Sen Yönetim Kurulu üyesi ve Elbistan Şube Başkanı Mehmet Doğan’ın yer değişikliği bunun en somut örneğidir, dedi.
Mehmet Doğan’ın 2011 yılında Kahramanmaraş Valilik oluru ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi Kapsamında Elbistan Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümünde oluşturulmuş olan Hasta Hakları İletişim Birim Sorumlusu olarak görevlendirildiğini ve bugüne kadar da bu görevini sürdürdüğünü belirten Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Valilik onayı ile görev yapan bir personelin Başhekimin keyfine göre Karaelbistan’daki Acil Servise tayin edilmiştir, dedi.
4688 sayılı Yasa’ya göre sendik yöneticilerinin herhangi bir idari soruşturma ve kesin bir sebep olmadan işyerlerinin değiştirilemeyeceğini hatırlatan Çivi, Başhekim Nedim Kızılkaya’nın yasayı da tanımayarak bu işlemi yaptığını, söyledi.
Bu işlemde herhangi bir kamu yararı olmadığını belirten Çivi, bugüne kadar yandaş sendikanın talepleri doğrultusunda karar alan hastane yönetiminin bu kararı , sendikal ayrımcılığın en somut örneği olmuştur, dedi.
Söz konusu görevlendirmenin iptal edilmesini isteyen Çivi, aksi takdirde ilgililer hakkında gerekli yasal başvuruları yapacaklarını, söyledi.





