Çivi açıklamasında şunları söyledi;
“Bu gün Konfederasyonumuz ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalar için ayrı bir anlam taşımaktadır Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü. Aynı zamanda hak ve emek mücadelemizin en temel referansı olan “ insan haklarına dayalı sendikacılığın” da günü
İnsan haklarına dayalı sendikacılık yapan hak ve emeğin sendikalarının üyeleri olarak, mücadelemizin insan haklarını koyarak bugünümüzü ve geleceğimizi planlamaya ve insan hakları fikri çerçevesinde politikalar üretmekteyiz.
Kamu çalışanları olarak herkesin olan kamunun insan onuruna yakışır bir şekilde yönetilmesine dair duyduğumuz bireysel sorumlulukla, kamu hizmetlerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması, kamu hizmeti verenlerin insan onuruna yakışır bir şekilde güvenceli olarak çalışmaları için mücadele vermekteyiz.
Sadece çalışma hakkı bağlamında değil bir bütün olarak insan haklarının korunduğu ve geliştirildiği, hak ve emeğin en yüce değerler arasında yerini aldığı bir Dünya’da yaşamak dileğiyle tüm insanların İnsan Hakları Gününü kutlarım.”





