“Türkiye İstatistik Kurumunda 2012 Yılında Geçici Personel Çalıştırılması ile Kurum Dışından Görevlendirilecek Kamu Personeline İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesi ve Ödenecek Ücretlere Dair Karar” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu karar uyarınca istihdam edilecek personel sözleşmelerini imzalayarak görevlerine başlamıştır.
Özellikle belirtmek isteriz ki, sendikamızın hukuk mücadelesi sonucu görevlerine iade edilen sendika üyelerimiz yeni yılda da görevlerine devam etmektedirler.
Bu vesile ile tüm 4/C’li personele 2012 yılındaki çalışmalarda başarılar diliyoruz.
Her yıl olduğu gibi, 2012 TÜİK 4/C Bakanlar Kurulu kararını yayımlayarak, kararda yer alan düzenlemelere ilişkin olarak personeli bilgilendirmeyi görev biliyoruz.
2011 YILINA GÖRE 2012 YILI BAKANLAR KURULU KARARINDA AŞAĞIDAKİ DEĞİŞİKLİKLER TESPİT EDİLMİŞTİR.
1-2011yılında en fazla 2.000 personel istihdam edilirken, 2012 yılında 2.500 kişiye yükselmiştir.
2-2011 yılında sözleşmeler 23.12.2011 tarihine kadar düzenlenirken 2012 yılında 31.12.2012 tarihine kadar düzenlenmiştir.
3-Tüm tahsil durumlarına göre puanlara 900 ilave edilerek, ücretlerde ortalama net 45 TL civarında artış yapılmıştır. Bu miktara 2012 yılında ödenecek yüze 2.79 enflasyon farkı ile 2012 yılı memur maaş zammı dâhil değildir.
4-666 sayılı KHK kapsamında yapılan düzenleme ile fazla çalışma ücretinde eksilme olup olmayacağı bu ay yapılacak uygulama ile ortaya çıkacaktır.
5-Sözleşme feshine ilişkin kurallara detaylı bir şekilde yer verilerek, 657 sayılı Yasanın 125 inci maddesindeki disiplin cezalarına benzer düzenleme yapılmıştır.
Buna göre, bir yıl içerisinde iki defa uyarma ve kınama cezasını gerektiren fiillerden herhangi birini işleyenlerin veya bir defa kademe ilerlemesini durdurma gerektiren fillerden herhangi birini işleyenlerin sözleşmeleri feshedilecektir.
Bu düzenlemelerde sendikamız tarafından alınan yargı kararlarının dikkate alındığı görülmektedir.
6-Mazeret izinleri konusunda sendikamız tarafından başvuruya uygun olarak 657 sayılı Devlet Memurlarıyla paralel düzenleme yapılarak;
Geçici personelin isteği üzerine eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü halinde verilecek izin süresi 3 günden 7 güne çıkarılmıştır.
Ayrıca, 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için ilk altı ayda günde toplam 1.5 saat olan izin süresi 3 saate çıkarılmıştır. İkinci altı ay için günde toplam 1.5 saat izin verilecektir.





