Büro Hak-Sen’in Türkiye İstatistik Kurumunun merkez ve bölge müdürlüklerinde görev yapan yönetici ve temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da yapılan ‘TÜİK ÇALIŞTAYI’nda yapılan tespitler ve talepleri içeren “TÜİK RAPORU” , Genel Başkan Ayhan Çivi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına gönderildi.
Büro Hak-Sen Genel Sekreteri Asuman Bozoğlu, Büro Hak-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Yılmaz ve Ankara Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Süleyman Yanaral’ın ortaklaşa hazırladığı raporda son derece önemli tespitler yapıldı.
Raporda; TÜİK’te farklı statülerde görev yapan personelin yaşadığı sorunlar detaylı bir şekilde irdelenirken, çözüme yönelik taleplerimiz de yer aldı.
Genel Başkan Ayhan Çivi, Çalıştay’da TÜİK’in detaylı bir şekilde çekdikleri röntgene göre rahatsızlıkları tespit ettiklerini ve rahatsızlıkların tedavisi için de taleplerini belirlediklerini söyledi.
Çivi, Büro Hizmet Kolunda bulunan 50 kurum içerisinde en çok hak ihlalinin yapıldığı kurum maalesef TÜİK’dir . Bu yüzden en çok davayı TÜİK’e karşı açmak zorunda kalıyoruz. Pek çok yargı kararı ile de TÜİK’deki haksızlık tescil edilmektedir, dedi.





