Kamudaki internet sansürü kaldırılmalıdır.

    Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, kamu kurum ve kuruluşlarındaki internet hizmetlerindeki uygulanan bazı yasakların kaldırılmasını istedi.Genel Başkan Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek imzalı mektupta; örgütlenme özgürlüğü kapsamında yayımlanan 22 Haziran 2002 tarih ve 2002/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde sendikaların kendilerini ve çalışmalarını tanıtıcı yayınlar yapma, toplantılar düzenleme, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde bulunmalarının kısıtlanıp, yasaklanmaması, istenmiştir. Bu kapsamda, sendikaların kendilerini tanıtmak, faaliyetlerini üyelerine ve kamuoyuna duyurmak için büyük ölçüde internet imkanlarından yararlandığı belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında farklı ve keyfi uygulamalar yapıldığı, sendikaların dahi internet sitelerine girişin yasaklanarak, basın-yayın organlarının sitelerine giriş izinlerinin keyfi olarak belirlendiği iddia edildi.

    Mektupta, kamu kurum ve kuruluşlarındaki internet hizmetlerine kural getiren herhangi bir düzenleme bulunmadığının altı çizilerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki internet hizmetlerine ilişkin olarak uygulamada meydana gelen sorunların giderilmesi, kamu personelinin yasal imkanlar ölçüsünde internet hizmetlerinden mümkün olduğunca demokratik bir ortamda eşit ve adil bir şekilde yararlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

    Konuya ilişkin olarak değerlendirme yapan Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel, yöneticilerin anlayışına göre internet hizmetlerinden yaralanmaktadır. Kimi kurumlarda tamanen sansür uygulanırken, bazıları da kendi belirledikleri sitelere giriş izni vermektedir. Bu durum, internetin amacı ile çelişmektedir. Elbette yasal olmayan sitelere giriş yasaklanmalıdır. Ancak, başta sendikaların olmak üzere yasaya uygun yayın yapan tüm sitelere giriş izni verilmelidir, dedi.