Çivi:Kadro düzenlemesi tüm sözleşmelileri kapsamalıdır

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli personelin kadroya alınması için yapılacak olan düzenlemenin, ayrım yapılmadan tüm sözleşmelileri kapsaması gerektiğini , söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un  yaptığı açıklamada; sözleşmeli öğretmenlerin 3 yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra  kadroya atanacakları , kadrolu olarak 1 yıl da  bulunduğu yerde görev yaptıktan sonra tayin isteme hakkına sahip olabilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi. 3+1 düzenlemesine, Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personel de ekleneceği, belirtildi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, yapılacak olan düzenlemenin 657 sayılı Yasanın 4/B maddesine göre çalışan tüm sözleşmeli personeli kapsaması gerektiğini, söyledi.

Çivi, aynı yasal düzenlemeye göre çalışan sözleşmeli personel arasında ayrımcılık yapmak Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olacaktır, dedi.

Tüm kamu kurumlarında aynı mevzuata göre çalışan sözleşmeli personelin sorunlarının da aynı olduğunu belirten Çivi, sadece belirli bir kesimin mağduriyetinin giderilmesi ile diğer personele daha büyük bir haksızlık yapılmış olacaktır,dedi.

Çivi, yasal düzenlemenin tüm sözleşmeli personeli kapsaması için TBMM’de gerekli girişimlerde bulunacaklarını, söyledi.