Çalışanların Tercihi Köşk’e Bildirildi

    Genel Başkan Ayhan Çivi ve Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek imzasıyla gönderilen üst yazı ekinde adayların aldıkları oyları içeren seçim tutanağı da Cumhurbaşkanlığı ve Yüksek Öğretim Kuruluna gönderildi.

    Yükseköğretim Kanunu gereğince üniversitelerin rektör adaylarının belirlenmesi için yapılan seçimlerde öğretim üyelerinin dışındaki öğretim görevlileri, araştırma görevlileri, okutmanlar, uzmanlar, idari ve teknik personel ile öğrenci temsilcilerinin tercih hakkı bulunmuyor.

    Ankara Üniveristesindeki resmi rektör adayı seçimleriyle eş zamanlı olarak “Rektörünü Sen Seç” adıyla düzenlenen seçimlerde Kanuna göre oy kullanamayan 7 bin 35 personelden 2 bin 807 kişi oy kullandı.

    Oyların dağılımına göre;

    Prof.Dr. Cemal Taluğ 1.080
    Prof.Dr. İlker Ökten 831
    Prof.Dr. Necati Örmeci 344
    Prof. Dr. Erkan İbiş 295
    Prof.Dr. Hikmet Akgül 114
    Prof.Dr. Doğan Aydal 89
    Prof.Dr. Taner Demirer 54 oy aldı.

    Üniversitedeki tüm bileşenlerin katılımı ile ilk defa böyle bir seçim yapıldığını belirten HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanlığı ile Yüksek Öğretim Kuruluna bildirildiğini söyledi.

    Çivi, üniversitelerdeki temel hak ve özgürlükleri sınırlayan uygulamaların ortadan kaldırılması, rektörlük seçimlerinde üniversitedeki tüm paydaşların iradelerinin yansımasının sağlanması için Yükseköğretim Kanununda ilgili değişikliklerin yapılması gerekmektedir, dedi.

    Ankara Üniveristesinde yapılan resmi seçimlere göre;

    Prof. Dr. Erkan İBİŞ 595
    Prof. Dr. Cemal TALUĞ 379
    Prof. Dr. Necati ÖRMECİ 336
    Prof. Dr. İlker ÖKTEN 27
    Prof. Dr. Taner DEMİRER 82
    Prof. Dr. Hikmet AKGÜL 25
    Prof. Dr. Doğan AYDAL 10 oy almışlardı.

    İçerik Galerisi

    Çalışanların Tercihi Köşk'e Bildirildi