82 Plaka Eylemi 22 Mayıs’ta

    Pınarbaşı Teras Kafe’de Konfederasyona bağlı sendikaların yönetici ve temsilcileriyle birlikte basın toplantısı yapan HakSen Genel Başkanı Ayhan Çivi, konuşmasına “Kastamonu’da Sayın Başbakanımızın konvoyunda görev alan güvenlik güçlerimize yönelik saldırıda hayatını kaybeden polis memuruna Allah’tan rahmet, polis camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralımıza acil şifalar diliyorum. Terör hangi amaçla nerden kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Hak-Sen olarak bu insanlık suçunu kınıyoruz. Geçtiğimiz aylarda termik santralın Çöllolar mevkiinde yaşanan göçükte hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar ülkemizin ve Elbistan’ın geleceği için hayatlarını feda ettiler şehit oldular” sözleriyle başladı.

    Toplantıya, Eğitim Hak-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Alaittin Vural, Sağlık Hak-Sen Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Doğan, Enerji Hak-Sen Yönetim Kurulu üyesi Önder Çivici, HakSen Elbistan Temsilcisi Hazret Karakaş, Sağlık Hak-Sen Elbistan Şube Başkanı Nihat Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, TOÇ Hak-Sen İlçe Temsilcisi Cevdet Çoban, İmar Hak-Sen İl Temsilcisi İsmail Solak ve üyeler katıldılar.

    HakSen 3 Yılını Doldurdu.

    Çivi, “15 Nisan 2008 yılında kurulan Hak-Sen Konfederasyonu 2009 yılında Elbistan’da teşkilatlanmaya başlamıştır. Bu teşkilatlanma ile birlikte Elbistan’daki kamu çalışanları büyük bir teveccüh göstererek, konfederasyonumuza üye olmuşlar ve 9 iş kolumuzda da temsilcilikler oluşturulmuştur. Elbistan’ın vermiş olduğu bu destek her zaman bana kıvanç vesilesi olmuştur. Elbistan’ın bu desteği geçtiğimiz ay sendikalarımızın Ankara’da yapılan genel kurullarında da yerini bulmuş ve Sağlık Hak Sen’de Mehmet Doğan, Eğitim Hak-Sen’de Alaattin Vural ve Enerji Hak-Sen’de Önder Çivici sendikaların genel merkez yöneticiliklerine seçilmişlerdir. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

    Çizgimizden Ödün Vermedik.

    Çivi, “Biz hak ve emek mücadelemize başlarken hiçbir siyasal ve ideolojik amaç gütmeden, sadece çalışanların hak ve hukukunu arayan bir sendika olmayı amaçladık. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde de bu amaçlarımızdan en küçük taviz vermeden, başta belirlediğimiz çizgimizden sapmadan mücadelemize devam ediyoruz. Gelecekte de eminim ki HakSen Türkiye genelinde layık olduğu yere gelecek ve yetki masasına oturacaktır. Bu vesile ile Elbistan’daki kamu çalışanlarına da verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da desteklerinin devamını diliyorum” diye konuştu.

    82 Plaka Eylemini 22 Mayıs’ta yapacağız.

    Elbistan’ın İl olması için HakSen’in gündeme getirdiği 82 plaka meselesine konuşmasında yer veren Çivi, “Elbistan’ın ekonomik, sosyal ve sayısal göstergeleri ile il olması gerektiğini, Hak-Sen olarak bu konunun daima gündemimizin birinci sırasında olacağını beyan etmiştik. Bizim bu açıklamamızdan sonra sadece Elbistan değil, diğer il olmayı bekleyen ilçelerde de büyük bir hareketlenme başlamış ve Elbistan’ı örnek göstermişlerdir. İlçelerin il olması konusu bizim bu açıklamamızla beraber Türkiye’nin gündemine oturmuştur. Sonuç itibari ile Yüksekova ve Cizre’nin il yapılacağı konusundaki basında çıkan haberler üzerine biz konuyu Başbakanımıza ileterek Elbistan’ın bu konuda mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini talep ettik. Hiçbir ilçe ile ilgili çalışma olmadığı resmi yazı ile bize bildirildi. Ancak bizim amacımız Elbistan’ın bir hakkının teslim edilmesi ve bu konuyu unutturmamaktır. Biz daha sonraki yaptığımız açıklamalarla bu konuyu sürekli gündemde tuttuk. Bu çalışmalar nedeniyle il yapılacak ilçeler anketinde Elbistan 4 üncü sırada yer almıştır. Bu yaptıklarımız yeterli değildir. Bundan sonra da çok daha gayretli ve üretken olmamız gerekiyor. Bu konuyu özellikle seçimlerden sonra gündemden düşürmememiz gerekiyor. Bizim açıklamalarda kamuoyuna deklare ettiğimiz bir husus daha vardı. Elbistan’da 82 plaka eylemi yapacağımızı beyan etmiştik. Biz bu eylemimizi geçtiğimiz aylarda yapmayı planlıyorduk. Ancak Çöllolar kömür sahasında yaşanan facia nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. HakSen olarak açıkladığımız eylemi 22 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da yapacağız. Pınarbaşı mesire alanından konvoyumuz hareket edecek. Elbistan’da bir gezinti yaptıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yaparak orada bir kez daha taleplerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. İl konusu sadece HakSen’in meselesi değildir. Özellikle bunun altını çiziyorum. Özellikle bir Elbistanlı olarak kendimi sorumlu hissettiğim için, bir sivil toplum kuruluşu olarak öncülük yapmamız gerektiğini düşündüğümüz için bu konuda önderlik yapıyoruz. Bu tüm Elbistanlıların eylemi olmalıdır. Bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, şahısların Elbistan’ın bu sevdasına ve davasına sahip çıkması gerekiyor. Ben diyorum ki; ‘Elbistan sevdamız 82 plakamız’ bütün Elbistanlıların bu sloganı tekrarlayarak bu eyleme destek vermelerini özellikle bekliyoruz” dedi.

    İl Meselesinin Takipçisi Olacağız.

    Çivi, “Türkiye bir seçim sürecinde ve siyasetçilerin yüzünün vatandaşa dönük olduğu bir dönem yaşıyoruz. Özellikle seçimden önce bu eylemi yapmamız parlamentoya gidecek olan milletvekillerimizin bunu özellikle unutmamaları içindir. Bizim herhangi bir siyasi partiye avantaj sağlamak gibi herhangi bir şekilde HakSen’i öne çıkartmak gibi bir derdimiz yoktur. HakSen Türkiye’de örgütlü bir sendikadır. Bizim derdiğimiz Elbistan’ın 25 yıllık hasretinin son bulması ve layık olduğu yere gelmesidir. Elbistan’daki işsizliğin, sosyal sıkıntıların giderilmesinin birinci çaresi 82 plakayı almaktır. İl olduktan sonra bütün bu meseleler kendiliğinden çözülecektir. Hiç kimse Elbistan’ın İl olmayı hak etmediğini söyleyemiyor. Son günlerde seçim dolayısıyla siyasi partilerin genel başkanları mitinglerini Elbistan’da yapıyorlar. Elbistan sadece bizim için Türk siyaseti içinde önemli bir bölgedir. Bu bölgenin biran evvel hak ettiği noktaya gelmesini hepimiz arzu ediyoruz. 82 plaka eylemini yapıp arkasını bırakmayacağız. Ondan sonrada farklı metot ve faklı yöntemlerle bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutacağız” ifadeleri ile konuşmasını tamamlayan Çivi, 8 Mayıs Anneler Günü’nü kutlamayı unutmadı.

    İçerik Galerisi

    82 Plaka Eylemi 22 Mayıs’ta

    82 Plaka Eylemi 22 Mayıs’ta